Drenajul limfatic - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Drenajul limfatic

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Top Contributori Articol


Afiseaza tot
Comunitate
          Chat online

Cuprins

Ce este drenajul limfatic?

Sistemul limfatic

Sistemul limfatic

Acesta are o mare importanta in buna functionare a organismului nostru. Daca el nu si-ar face constiincios datoria am cadea mult mai usor prada infectiilor de tot felul. Foarte multe vietati au un sistem circulator, insa foarte putine (doar cele mai evoluate) au si un sistem limfatic.

Pentru a asigura o buna irigare a tuturor organelor si tesuturilor, inima pompeaza sange sub o presiune destul de crescuta, fapt ce favorizeaza iesirea "apei" din vasele de sange. Nu este o simpla apa, compozitia lichidului dintre celule (numit lichid interstitial) este complexa, dar aceasta este o cu totul alta discutie. Lichidul interstitial nu mai poate intra inapoi in vasele de sange si daca nu s-ar fi gasit o cale de a fi drenat, atunci ne-am umfla putin cate putin, iar inima nu prea ar mai avea ce sa pompeze.


In ce consta procedura de drenaj limfatic?

Sedintele de drenaj limfatic sunt extrem de importante in procesul de slabire. Drenajul se efectueaza prin presiuni usoare care actioneaza asupra lanturilor de ganglioni limfatici. Este indicat pentru reducerea depunerilor de grasime si a celulitei, detoxifierea organismului, reducerea edemelor si stimularea sistemului imunitar. Drenajul este asadar o banala sedinta de masaj, dar care ajuta si confera o stare de bine, asa ca profita!

Cine practica drenajul limfatic trebuie sa cunoasca anatomia si fiziologia sistemului limfatic, sa respecte cu rigurozitate zonele in care se poate interveni; sa fie relaxat si rabdator si sa se adapteze la problemele de personalitate ale pacientului pentru a putea transmite energia pozitiva. In drenaj, miscarile sunt lente, delicate si armonioase. Specialistul trebuie sa respecte ritmul cardiac (pasul pisicii sau falfaitul aripilor unei pasari), masajul incepand totdeauna cu gatul, unde este punctul de intalnire al sistemului sangvin si al limfei.

Fara exercitiu fizic muschii se atrofiaza, caloriile nu se consuma si se depun sub forma de aripioare, sistemul limfatic nu dreneaza suficient si tesutul subcutan, deja impanat cu celule grase, retine apa. Asa se explica celulita nesuferita care se formeaza la suprafata pielii coapselor, feselor, soldurilor sau burtii. ...mai mult[1] |}

Energie din varful degetelor

Ce este aceasta energie Qi despre care se vorbeste atat in Occident?

Corpul este traversat de canale subtile prin care circula un curent imaterial. Energia Qi pentru chinezi evoca suflul, miscarea, forta vietii. El este impartit in doua parti complemetare, Yin si Yang. Fara energie, nu exista viata. Canalele energetice sau meridianele traverseaza corpul nostru, principalele canale fiind in numar de 12. Fiecare dintre ele trece printr-un organ principal.

In timpul unei sedinte de limfo-energie, practicianul efectueaza miscari lejere ce urmeaza traiectoria meridianelor, dupa caz, in cursul unei sedinte, degetele apasand pe punctele de energie.

Arta de a atinge este extrem de importanta. Punctul trebuie sa fie simtit. Fiecare va avea o actiune specifica, actionand pentru relaxare, relansand circulatia, stimuland vitalitatea corpului sau favorizand topirea starturilor grase, daca scopul este acela de a combate celulita. Se tonifica punctul, daca energia lipseste, sau se disperseaza, daca este prea plin de energie.

Drenajul este in spiritul chinez, caci el curata organismul si il intretine din interior. Mai ales cand masajul energetic ii este asociat. Circulatia, fie ea sanguina sau limfatica, exista in interiorul organismului, ne face sa traim si are nevoie de energie ca sa circule. ...mai mult[2]

Efectele masajului

  • anti - edematos (edemele sunt provocate de stagnarea sangelui in vene sau de prezenta unei cantitati mari de clorura de sodiu si apa in sange; de obicei, edemele sunt localizate la nivelul picioarelor si mainilor);
  • edeme-cicatrizant (marirea numarului de celule constructoare si eliminarea din zona afectata a substantelor iritante; cu cat este mai crescuta cantitatea de limfa din jurul unei rani, cu atat vasele limfatice afectate sunt stimulate sa se vindece);
  • imunizant (stimuleaza fabricarea de anticorpi);
  • regenerant (util in cazul unei pieli uscate, descuamate);
  • relaxant (la nivelul musculaturii si nu numai);
  • stimulant(la nivelul microcirculatiei - previne aparitia celulitei). ...mai mult[3]

Rezultatele drenajului limfatic

Limfa - Inainte de drenaj
Limfa - Dupa drenaj

• intarirea sistemului imunitar datorita stimularii ganglionilor limfatici;

• dinamizarea circulatiei limfei in spatiile intercelulare;

• accelerarea curentului limfatic si eliminarea rapida a reziduurilor toxice;

• antrenarea toxinele care blocheaza procesele fiziologice;

• intensificarea schimburilor nutritive si eliminarea toxinelor din corp;

• usurarea transportului acizilor grasi si al colesterolului;

• intensificarea, prin masaj, a curentului limfatic, de pana la 10-15 ori ! ...mai mult[4]

Sfaturi practice

  • O sedinta de drenaj limfatic trebuie sa dureze o ora, caci limfa isi schimba consistenta dupa o jumatate de ora, trecand de la o stare de gel la una lichida. Aceasta se numeste thyxotropie.
  • Manevrele drenajului trebuie sa fie extrem de blande, deoarece limfa circula chiar sub epiderma. Daca simtiti cea mai mica durere la comprimarea tesuturilor, principiile drenajului nu sunt respectate.
  • Pentru a nu traumatiza tesuturile, nu trebuie niciodata sa palpam sau sa se efectueze miscari de rulare, ci doar miscari mici, foarte delicate care pot fi surprinzatoare la inceput, dar extrem de eficace. ...mai mult[2]

Contraindicatii

Drenajul limfatic are si contraindicatii, motiv pentru care este important sa se consulte un medic inainte de a se apela la aceasta procedura: astm bronsic (si in orice inflamatie acuta cauzata de bacterii, virusi sau alergeni, deoarece exista riscul ca aceste substante otravitoare sa fie raspindite in organism), eczeme, insuficienta cardiaca, hipertiroidism, tuberculoza, tumori maligne (din teama de a nu se raspandi cancerul), probleme cardiace majore, tromboza si flebita (prin masaj pot fi eliberate cheagurile de sange). ...mai mult[3]

De asemenea, este contraindicat in urmatoarele cazuri:

  • Implante metalice;
  • Stimulator cardiac;
  • Sterilet metalic;
  • Boli de piele;
  • Epilepsie;
  • Sarcina;
  • Ciclul menstrual;

Drenaj limfatic cu LIPO M6

Lipo M6

Lipo M6 are programe speciale de modelare , conturare , fermitate si drenaj limfatic.Toate aceste programe se vor combina in cursul sedintelor de tratament , pentru ca in final sa puteti elimina grasimea din zonele din care nu ati mai fi sperat vreodata ca va dispare .


  • Functia Roll' in va stimula metabolismul adipocitelor (celulelor grase) si va activa eliminarea acestora , procedeu cunoscut sub denumirea de lipoliza.
  • Functia Roll' up va da forma si va infrumuseta conturul corpului , eliminand aspectul de coaja de portocala pe care il lasa celulita .

Dietele , varsta, sarcina, menopauza, etc., vor cauza o diminuare a elasticitatii pielii. Cu functia Roll ' out , fibroblastii vor fi stimulati sa produca colagen si elastina , pentru a reda fermitate , tonus si tinerete pielii dumneavoastra. ...mai mult[5]

Unelte personale