Celulita infectioasa
De la Portal semantic Pagini Favorite
Top Contributori Articol |
|
Anyhoo [4 editari] |
Afiseaza tot |
Noutati- ultima ora |
Solicitare planificare bugetara – evenimente culturale, Baia Mare ... 8 August 2014 A avea febra inseamna a avea o temperatura a corpului mai mare decat cea normala - este un semn ca sistemul imunitar al organismului lupta cu o infectie.Atunci cand temperatura ... Celulita- tratament. Anumite terapii naturale pot ajuta la imbunatatirea temporara a aspectului zonelor afectate.Masajul si frictiunea pielii. Un masaj viguros imbunatateste circulatia mai ales daca este facut cu uleiuri esentiale.Stimularea epidermei contribuie la imbunatatirea aspectului pielii.Puneti cate 4 ......mai mult Sătmăreanul Cristian Bodârlău selecţionat să participe la ... - SM Live 6 August 2014 În perioada 3-10 august o parte din judoka de la CSM Satu Mare îşi desfăşoară pregătirea în Poiana Braşov alături de lotul naţional care se antrenează....mai mult O poveste de dragoste ca în filme. De o viață împreună, au părăsit ... 6 August 2014 Don și Maxine Simpson, doi americani simpli, s-au cunoscut în anii `50 și de atunci au rămas nedespărțiți. Însă povestea lor de dragoste e specială și merită....mai mult Avertizare de furtuna anuntata pentru intervalul orar 9-22 | SM Live 6 August 2014 În cursul zilei de miercuri 6 august vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată. Local, îndeosebi în jumătatea vestică a ţării şi în zonele de d....mai mult
|
News powered by: Google Blog Search |
|
Celulita infectioasa
Inflamaţie infecţioasă de origine bacteriană (streptococică sau stafilococică) a ţesutului subcutanat. Boala se manifestă prin înroşirea şi încălzirea zonei afectate, fiind amplificată de factorii hormonali. Celulita infecţioasă este însoţită de simptomele specifice infecţiilor bacteriene (febră, frisoane, stare generală alterată).
De cele mai multe ori, boala apare în urma unei plăgi, loc prin care agentul patogen se inoculează, fără să fie exclusă posibilitatea pătrunderii bacteriei pe cale internă.
Celulita infecţioasă nu are nici o legătură cu celulita estetică.
- FORME
- -acute
- -cronice
Celulita infecţioasă acută necesită tratament medical (cu antibiotice sau chirurgical) specializat de urgenţă, deoarece infecţia are un potenţial galopant ridicat.... mai mult despre Celulita infectioasa[1]
Celulita infectioasa reprezinta inflamatia acuta a pielii insotita durere, eritem (roseata), tumefactie si caldura locala. Celulita poate fi produsa de bacterii patogene externe, dar si de microbiota indigena care colonizeaza tegumentul si anexele acestuia (S.aureus, S.pyogenes). Anamneza minutioasa poate orienta asupra diagnosticului etiologic, deoarece patogenii externi ocupa ltcari unice in natura. Solutiile de continuitate reprezinta poarta de intrare a bacteriilor in piele (taieturi, intepaturi, muscaturi, incizii chirurgicale).
Infectia cu S.aureus se raspandeste de la un focar central limitat (abces, foliculita), in timp ce infectia produsa de S.pyogenes, este o inflamatie difuza, ce se extinde mult mai rapid, isotita de febra si adenopatie satelita.
Interventiile chirurgicale pentru prelevarea unor fragmente din vena safena, pot fi urmate de celulita streptococica. Streptococii pot sa produca celulita si la pacientii cu limfedem cronic (elefantiazis). La indivizii cu diabet zaharat celulita este produsa in mod frecvent de streptococul de grup B iar la copil, celulita periorbitara este cauzata de Haemophilus influenzae;raspandirea infectiei cu H.influenzae poate fi contracarata prin vaccinare.
Exista si alte situatii in care anumite bacterii pot cauza celulita; aceste infectii apar in situatii caracteristice, incat o anamneza atenta poate identifica cu precizie cauza. De exemplu, celulita care apare in urma muscaturii de pisica sau de caine, este determinata cel mai frecvent de Pasteurella multocida, Staphylococcus intermedius sau Capnocytophaga canimorsus, la care se adauga o varietale larga de microorganisme anaerobe (inclusiv in cazul muscaturii de om). Speciile de Pasteurella sunt rezistente la nafcilina si dicloxacina dar sensibile la chinolone, tetraciclina si eritromicina. Infectiile asociate cu muscaturile de animal sau om, pot fi tratate cu succes prin administrarea de ampicilina si cefotixina.
P.aeruginosa patrunde in piele in urma unui traumatism unghial (atunci cand cineva este calcat pe picior = ,,sindromul pantofului transpirat’’); bacteria poate cauza trei tipuri de infectie: ectima gangrenosum, foliculita si celulita consecutiva unei plagi penetrante. Tratamentul presupune in mod obligatoriu, drenajul chirurgical al colectiilor purulente. Empiric (pana la aflarea rezultatelor antibiogramei) poate fi utilizat un aminoglicozid, o cefalosporina de generatia a III-a, o penicilina (semisintetica) sau o fluorochinolona.... mai mult despre celulita infectioasa[2]